Tyto webové stránky používají cookies, aby vylepšili váš zážitek a monitorovali vaše interakce s našimi webovými stránkami, produkty a službami. Cookies nám také pomáhají zobrazovat vám relevantnější informace a reklamy. Pokud s tím souhlasíte, klikněte na "Povolit vše". Pokud chcete povolit pouze nezbytné cookies, zvolte možnost "Nepovolit".
Soubory cookies jsou velmi malé textové soubory, které se ukládají do vašeho zařízení při navštěvování webových stránek. Soubory Cookies používáme pro různé účely a pro vylepšení vašeho online zážitku na webové stránce (například pro zapamatování přihlašovacích údajů k vašemu účtu). Při procházení našich webových stránek můžete změnit své předvolby a odmítnout určité typy cookies, které se mají ukládat do vašeho počítače. Můžete také odstranit všechny soubory cookie, které jsou již uloženy ve vašem počítači, ale mějte na paměti, že odstranění souborů cookie vám může zabránit v používání částí našeho webu.
Kameny na gril jsou nejen praktické a odolné, ale také přidávají do vašeho venkovního prostoru přírodní a rustikální atmosféru.
Originál lávový kámen – beze změn při vysokých teplotách
Hornina Pietra Lavica pochází z vulkanických vyvřelin v okolí sopky Etna na Sicílii. Kámen s velmi vysokou životností, vulkanického původu je pórovitý a přenáší teplo lépe než běžné grilovací kameny žulové.
Do provozní teploty se na přímém ohni (dřevo, dřevěné uhlí) rozpálí již během 10 minut.
Cena desky od 1 100,-
Pošlete nám rozměry lávového kamene, aby se pohodlně vešel do Vašeho grilu a my Vám obratem kámen vyrobíme (formulář níže).
Pro další informace kontaktujte p. Veselého tel.: +420 728 142 678
Příprava je velmi jednoduchá – před samotným pečením je třeba kámen potřít tenkou vrstvou jakéhokoliv jedlého oleje. Kámen je nutné zahřívat postupně, i přesto se mohou objevit vlasové trhlinky, které nijak nesnižují užitnou hodnotu kamene. Kámen je umístěn v kovovém rámečku, který zajišťuje jeho stabilitu. Kámen je možné položit na gril a pomalu prohřát (u plynového grilu v režimu na minimum) nebo nad ohniště (po stranách podepřít). Při grilování nad ohněm je dobré kámen ohřát na kraji ohniště a teprvé pak ho vystavit většímu žáru nad plamenem.
Kámen nesmí být v přímém kontaktu s plamenem!
V průběhu grilování je dobré odstraňovat vypečené zbytky masa a tuku ostrou škrabkou (špachtličkou) a potírat kámen novým olejem.
Ochlazovat kámen po ukončení grilování je třeba postupně, tzn. přirozenou cestou a teprve pak seškrábnout škrabkou (špachtličkou) a omýt vlhkým hadříkem.
Upozornění: případné vlasové trhlinky nejsou důvodem k reklamaci – kámen je nadále použitelný.
Svým charakterem je pečící kámen vhodný zejména pro styl grilování, kdy naplno využijeme výhody rozpálené plotny. Tzn. aby plátky masa nebyly příliš vysoké a aby maso bylo vykoštěné.