Kameny na gril jsou nejen praktické a odolné, ale také přidávají do vašeho venkovního prostoru přírodní a rustikální atmosféru.
Originál lávový kámen – beze změn při vysokých teplotách
Hornina Pietra Lavica pochází z vulkanických vyvřelin v okolí sopky Etna na Sicílii. Kámen s velmi vysokou životností, vulkanického původu je pórovitý a přenáší teplo lépe než běžné grilovací kameny žulové.
Do provozní teploty se na přímém ohni (dřevo, dřevěné uhlí) rozpálí již během 10 minut.
Cena desky od 1 100,-
Pošlete nám rozměry lávového kamene, aby se pohodlně vešel do Vašeho grilu a my Vám obratem kámen vyrobíme (formulář níže).
Pro další informace kontaktujte p. Veselého tel.: +420 728 142 678
Příprava je velmi jednoduchá – před samotným pečením je třeba kámen potřít tenkou vrstvou jakéhokoliv jedlého oleje. Kámen je nutné zahřívat postupně, i přesto se mohou objevit vlasové trhlinky, které nijak nesnižují užitnou hodnotu kamene. Kámen je umístěn v kovovém rámečku, který zajišťuje jeho stabilitu. Kámen je možné položit na gril a pomalu prohřát (u plynového grilu v režimu na minimum) nebo nad ohniště (po stranách podepřít). Při grilování nad ohněm je dobré kámen ohřát na kraji ohniště a teprvé pak ho vystavit většímu žáru nad plamenem.
Kámen nesmí být v přímém kontaktu s plamenem!
V průběhu grilování je dobré odstraňovat vypečené zbytky masa a tuku ostrou škrabkou (špachtličkou) a potírat kámen novým olejem.
Ochlazovat kámen po ukončení grilování je třeba postupně, tzn. přirozenou cestou a teprve pak seškrábnout škrabkou (špachtličkou) a omýt vlhkým hadříkem.
Upozornění: případné vlasové trhlinky nejsou důvodem k reklamaci – kámen je nadále použitelný.
Svým charakterem je pečící kámen vhodný zejména pro styl grilování, kdy naplno využijeme výhody rozpálené plotny. Tzn. aby plátky masa nebyly příliš vysoké a aby maso bylo vykoštěné.